Prelivový bazén pri vile v Klosterneuburgu

Popis

Požiadavkou klienta z Rakúska bolo vybudovanie bazéna s terasou v bezprostrednej blízkosti k obývacej časti súkromnej vily. Preto bol pri návrhu bazéna zohľadnený charakter architektoniky budovy, ako aj možnosti maximálneho využitia denného slnečného svetla. Prelivový bazén je tak riešený bez výraznejších prvkov, ktoré by mohli narúšať vzhľad obytného prostredia. Namiesto bazénového rebríka boli do nárožia situované širšie konzolové schody. Rovnako diskrétny je však aj dizajn bazénového prekrytia, konkrétne v podobe podhladinovej rolety, dizajnovo zosúladenej s výrazom vonkajších slnolamov na fasáde vily.

Vybavenie

  • dnová výpusť
  • trysky pre cirkuláciu vody v bazéne
  • tryska pre vysávač
  • podhladinové osvetlenie
  • podhladinové osvetlenie LED diódami RGB
Vstup do bazéna

konzolové schody do bazéna

Prekrytie prelivu

prekrytie prelivu plastovými mriežkami v striebornej farbe

Prekrytie bazéna

podhladinová roleta

Podobné projekty